Міні-футбол

Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій без фаворита

Getty Images/Global Images Ukraine

Букмекер GGBET запрошує підтримати нашого чемпіона та пропонує неймовірні бонуси на цей легендарний поєдинок – фрібет до 25000 грн для ВСІХ гравців!

18 травня в Саудівській Аравії відбудеться найбільший поєдинок надважкої вагової категорії в боксі з 1999 року. Тоді у реванші зустрілись Леннокс Льюїс та Евандер Холіфілд. В результаті британець став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі, маючи три авторитетні титули – WBA, IBF та WBC. Часу минуло багато, а абсолюти в надважкій вазі все не з’являлись. Аж до 18 травня.

Тепер за звання абсолютного чемпіона і тепер вже чотири авторитетні пояси (WBA, IBF, WBO та WBC) битимуться українець Олександр Усик (21-0, 14 КО) та британець Тайсон Ф’юрі (34-0-1, 24 КО). Чого ж чекати нам у ринзі?

Ф’юрі – найскладніший суперник Усика в кар’єрі. А чи можна сказати навпаки?

Як не подивись, Тайсон Ф’юрі – складний опонент для Усика. Він великий – за офіційними даними вищий за Олександра на п’ятнадцять сантиметрів. Він має дуже довгі руки – за офіційними даними має розмах рук більший на вісімнадцять сантиметрів. Якісь дуже страшні цифри виходять.

Окрім цього, Тайсон – просто важкий хлопець. Його середня вага більша за середню вагу навіть Ентоні Джошуа. Попередні британці переважували Усика орієнтовно на десять кілограмів. Ф’юрі переважуватиме на всі п’ятнадцять-вісімнадцять. Навіть, враховуючи те, як сильно він візуально скинув зайву вагу.

Дивитися онлайн-трансляцію поєдинку можна ексклюзивно на MEGOGO за підтримки ліцензійного букмекера GGBET

Підемо далі. Стилістично Тайсон – кошмар для всіх боксерів, які існують у світі. Боєць, який вміє користуватись своїми габаритами та силою і разом з цим вміє боксувати рухливо, рвати дистанцію, темп, бути технічним. Страшне випробування.

І от, як не подивись, британець – найскладніший суперник Олександра Усика в кар’єрі. Найбільший, один з найрозумніших. Він рухливіший та більш непередбачуваний, ніж Джошуа. Він вміє змінювати підхід до бою просто протягом бою. Він може чавити вагою, а може стати боксером, який працює розумно та технічно. Але чи є українець страшним випробуванням для Ф’юрі?

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик

Тут складніше. З одного боку, Олександр – в топі найменших суперників в кар’єрі Тайсона. З меншими опонентами британець бився хіба що на початку кар’єри. З того часу всі були то вищими, то важчими, то з довшими руками. Навіть Стів Каннінгем, чий нокдаун в бою з Тайсоном згадують регулярно, не був таким вже й маленьким. Його розмах рук перевалював за два метри. А ще, Тайсон був геть іншим.

З іншого боку, Усик виглядає, як боксер з одним із найкращих наборів навичок у кар’єрі Ф’юрі, а габарити завжди були проблемою для Тайсона. Саме менші суперники створювали йому найбільші проблеми. Іноді навіть більші за Деонтея Вайлдера, який був розбитий у другому поєдинку. А перед цим Тайсона знатно пом’яв менший ліворукий боксер Отто Валлін.

Те, що, за останні роки Усик бився зі справжніми топами, а Ф’юрі колотив колишніх опонентів та посередніх боксерів, теж треба згадати. Чи плюс це і чи вплине на свіжість – неясно. Але скоріш за все, не вплине, тому що обидва спортсмени давно відпочили.

Усик є швидшим за більшість опонентів Тайсона. Він точно націлений на результат та виконання плану тренера. Розумний у ринзі, терплячий, коли цього вимагає період. Тільки згадайте той раунд в реванші проти Ентоні Джошуа, коли українець, здавалося, знаходився на межі нокдауну. Але Усик протримався стільки, скільки було потрібно.
А ще він шульга, який вміє діяти проти правші. Розумно користується роботою ніг, б’є влучно та має один з найкращих відсотків чистих влучань по супернику. Нівелює відстань класним таймінгом та роботою джебом, яку не зміг перебити дуже сильний у цьому показнику Ентоні Джошуа.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Фьюри

Чи найсильніший це суперник в кар’єрі Тайсона Ф’юрі – побачимо у ринзі. За результатом самого поєдинку та тим, що відбуватиметься протягом часу, поки він не закінчиться. Але те, що це один з найбільш навчених опонентів британця – факт, з яким неможливо сперечатись.

Хто переможе?

Експерти GGBET дають такий прогноз на результат зустрічі Усик — Ф'юрі:

  • перемога Усика — 1,93;
  • тріумф Ф’юрі — 2,03;
  • нічия — 22.

Бій, що має всі шанси стати легендарним, може тривати всі 12 раундів (коефіцієнт 1,44), а найбільш вірогідним результатом буде перемога Усика за рішенням суддів (коефіцієнт 2,7).

Думки людей змінювались протягом довгого періоду підготовки. До отриманої травми саме Тайсон вважався фаворитом у букмекерів. Але після того коефіцієнти на Олександра почали падати і зараз саме він – фаворит. Зараз на Олександра Усика можна поставити з коефіцієнтом 1.94. На Тайсона Ф’юрі дають 2.02.

Це той самий випадок, коли на коефіцієнти впливає загальне інформаційне поле та час на те, щоб подумати. Всі історії про страх британця та інші розповіді з боку команди Усика та фанатів дали такий результат – люди вірять в Олександра, ставлять на нього, а коефіцієнт просідає.

Чи є Олександр фаворитом насправді? Ні. Як і Тайсон. Це той випадок, коли бій чітко п’ятдесят на п’ятдесят. Занадто багато факторів впливають на результат, а навички одного боксера нівелюють навички іншого й навпаки.

Усик може перемогти завдяки своєму рівню боксу, витримці та техніці, близькій до ідеальної. Ф’юрі може перемогти завдяки своїй незвичності, габаритам та вазі. Рівні шанси у найбільшому поєдинку надважкої ваги за останні двадцять п’ять років. Чи не на це ми чекали?

До поєдинку дуже багато розмов про майбутнє. Що буде далі, коли хтось переможе. Чи буде реванш, який прописаний у контракті? Чи чекати на бій проти Ентоні Джошуа – третій для Усика або ж перший для Ф’юрі?

Але зараз важливо насолодитись моментом. Ми отримуємо протистояння двох зовсім різних боксерів з потужними історіями та неймовірним набором навичок. Поєдинок, через який і живе бокс. Саме такі протистояння відвойовують у фанатів увагу за весь той час, коли найкращі не билися з найкращими.

Варто відпустити все та насолодитись моментом. А вже потім гадати, що там за майбутнє і чи буде воно настільки ж цікавим, як теперішнє.

  • 1.94
  • 2.02

Сделать ставку

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»