Гребля

Тренер Рибачок: «ЗМІ в інтернеті роздули з цього великий скандал»

Getty Images/Global Images Ukraine. Анастасія Рибачок

Тренер української каноїстки Анастасії Рибачок – Ігор Нагаєв розповів, як організатори Олімпіади-2024 змусили прибрати з каное напис «I am Ukrainian»:

«Вийшов такий казус: Анастасія Рибачок замовила човна, і там на ньому було написано «I am Ukrainian» («Я – українка»). Організаторам змагань це дуже не сподобалося, вони сказали, що це політична реклама. Але ж це абсурд, з нашої думки. Проте правила є правила. Ми заклеїли борт човна за допомогою наліпки і ляпку поставили, що виходить просто «Ukraine».

У цьому році це проявляється дуже конкретно: якщо ми пишемо якесь гасло на човні, нас змушують його заклеїти. Це дуже нас дивує і дратує. Навіть наш вислів «Слава Україні – Героям слава», який ми наклеювали на деяких човнах на міжнародних змаганнях, організатори змушували заклеювати. У них це правило. Для нас це нормально, ми з цим живемо, а для європейців – не знаю, щось політичне.

Всі знають, що відбувається на міжнародних змаганнях з нашими спортсменами. Торік це було вільніше, а у 2022-му виходили на нагородження з гаслами проти війни та насильства».

Рибачок на Олімпійських іграх-2024 представлена у двох човнах: у каное-двійці, а також в каное-одиночці. У двійці українська веслувальниця разом з Людмилою Лузан автоматично пройшла до півфіналу змагань за результатами кваліфікації.

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»