Футбол

Гол і травма новачка. Динамо в Києві переграло Ворсклу

УПЛ

У Києві відбувся перенесений матч 4-го туру Української Прем'єр-ліги між «Динамо» та «Ворсклою». «Біло-сині» підійшли до протистояння без очкових втрат у поточному чемпіонаті. Зазначимо дебют за динамівців панамського форварда Герреро. Окрім того, вперше у стартовому складі киян вийшов захисник Себальос. «Ворсклі» через дискваліфікацію не міг допомогти дискваліфікований опорник Скляр.

Після стартового свистка кияни взяли м'яч під контроль, а гості намагалися активно зустрічати суперників у центрі поля. І перший небезпечний момент організували саме полтавці. Крупський з правого флангу навісив точно на голову Кане, який не влучив у ціль. Динамівці, використовуючи всю ширину поля, намагалися розтягнути оборону «Ворскли», але зі створенням гостроти в них спочатку не клеїлося.

Скориставшись неузгодженістю у діях футболістів «Динамо», полтавці на невеликий відрізок часу навіть заволоділи перевагою. Перший гольовий момент біля воріт гостей організував Брагару, який свій прохід завершив ударом повз ближній кут. А перший дар у площину наніс Шапаренко, але Ісенко зіграв впевнено в цьому епізоді. У середині першого тайму достроково завершився матч для словенського легіонера «Ворскли» Гучека, який через пошкодження не зміг продовжити гру.

Насичена захисна лінія полтавської команди півгодини цілком упевнено справлялася зі спробами киян створювати небезпечні моменти, але потім на них чекав подвійний удар. Спочатку Себальос ударом головою замкнув навіс із кутового, а після цього вдалий рикошет у напрямку Караваєва завершився влучним ударом захисника «Динамо».

Друга половина зустрічі розпочалася з гостроти біля воріт «Ворскли». Спочатку Ісенко зреагував на удар Рубчинського, а потім Бражно після навісу з кутового пробив у руки голкіперу. Незабаром Бражко був змушений залишити поле через пошкодження. А кияни продовжили загрожувати воротам суперників. Кабаєв пробив трохи вище за поперечину, а з хитрим ударом Брагару впорався Ісенко. Неприємний епізод стався після зіткнення Ндукве та Себальоса. Колумбійський легіонер «Динамо» також не зміг продовжити зустріч: ця заміна стала третьою вимушеною у матчі.

Збільшити перевагу своєї команди міг Піхальонок, з низовим ударом якого впорався Ісенко. Кияни впевнено контролювали хід гри, але наприкінці поєдинку інтрига зненацька відродилася. Це Ієде влучним ударом головою замкнув навіс Нестеренка. Цікаво, що цей результативний удар став другим для нігерійця у протистояннях із «Динамо».

Втім, по-справжньому гольових можливостей полтавці більше не мали. А крапку в матчі поставив Піхальонок, який скористався невдалим вибиванням Ісенка та з центру поля відправив м'яч у порожні ворота. Динамівці здобули перемогу та очолили турнірну таблицю Української Прем'єр-ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Динамо» Київ – «Ворскла» — 3:1

Голи: Себальйос, 33, Караваев, 35, Піхальонок, 90+2 – Ієде, 81

Попередження: Бражко, 55, Себальйос, 67

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Біловар, Себальйос (Михавко, 66), Караваєв – Бражко (Андрієвський, 59), Шапаренко (Буяльський, 81), Рубчинський (Піхальонок, 69) – Брагару (Вівчаренко, 68), Герреро (Ванат, 75), Кабаєв (Ярмоленко, 75).

«Ворскла»: Ісенко – Пердута, Чорноморець, Гучек (Челядін, 28), Крупський – Кулаковський (Ізотов, 74), Черниш (Ндукве, 46), Хрипчук (Островський, 90) – Нестеренко (Прус, 85), Ковталюк (Ієде, 46), Кане (Мякушко, 46).

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 18 (9) – 9 (2)
Кутові: 8 – 5
Офсайди: 0 – 1.

По материалам

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»