Баскетбол

Форвард збірної України виступатиме в США

ФБУ. Олександр Кобзистий (праворуч)

Як стало відомо Sport.ua з власних джерел, форвард збірної України Олександр Кобзистий в наступному сезоні гратиме в NCAA за команду університету Орегон.

Нагадаємо, що 21-річний українець розпочинав кар’єру в Сербії, де з 16 років грав за молодіжну команду, а згодом і основу белградської «Меги». Минулий сезон вийшов невдалим для Кобзистого: він так і не отримав достатнього ігрового часу від тренера, а в кінці 2023 року отримав травму плеча і вибув на декілька місяців.

Однак, цього року Олександр вдало дебютував за національну збірну, зокрема, ставши найрезультативнішим гравцем на великому товариському турнірі на Тайвані з показниками 11,9 очок + 4,4 підбирання в середньому за сім матчів. Далі Кобзистий поїхав в США, де тренувався і проходив перегляди в декількох університетах. За «Орегон Дакс» українець точно зіграє сезон і, скоріше за все, отримає можливість провести і другий рік.

«Качки» виступають в конференції Big Ten. В минулому чемпіонаті NCAA «качки» вийшли до 1/32 фіналу Національного турніру. Команда грає на Matthew Knight Arena, що вміщує 12 тисяч глядачів.

Читайте також: Олександр Кобзистий – про дебют в збірній, кар'єру в Сербії і перспективи

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»