Міні-футбол

Олександр ГРИЦІВ: «Моя ціль – поєдинок за чемпіонський пояс»

instagram.com/p/CsyvvzAtq9f. Олександр Гриців

Перспективний український боксер хевівейту Олександр Гриців розповів про те, як поєднує кар'єру в аматорському та професійному боксі, а також поділився враженнями від тренувань у таборах із такими зірками, як Майріс Брієдіс, Філіп Хргович, Кубрат Пулєв і Владислав Сіренко.

– Востаннє ви виходили в ринг у вересні і зламали руку під час бою. Як проходить відновлення?
– Рівно місяць я проходив у гіпсі. Повторний рентген чітко показав, що все добре зрослось. Зараз ми працюємо над відновленням і укріпленням кисті. Повноцінно тренуватись почав через три тижні після бою, гіпс мені в цьому не заважав. Робили більше акцент на ноги.

– Ви розвиваєте професійну кар'єру, але разом із тим продовжуєте виступати в аматорському боксі. Наскільки складно поєднувати це? Чи не плануєте ви найближчим часом повністю переключитися на професійний бокс?
– Цього року не буде проводитись чемпіонат України, а Кубок України я пропустив через травму руки. Тому цього року вже не плануються жодні старти в аматорах.

Зараз буду більше сконцентрований на професійному боксі, через те, що ситуація в аматорському боксі у підвішеному стані на даний момент. Поживемо – побачимо.

– Коли ми можемо очікувати на ваш наступний поєдинок і кого хотіли би бачити в суперниках?
– Наступний бій плануємо провести у грудні, на виїзді. Напевно, це буде десь в Європі. Бій буде рейтинговий. Ми з командою плануємо з кожним боєм підвищувати опозицію, тому суперник буде серйозний і підготовка, відповідно, також.

B1 Boxing. Олександр Гриців

– Був період, коли ви активно їздили у тренувальні табори до відомих боксерів, таких як, наприклад, Майріс Брієдіс, Філіп Хргович, Кубрат Пулєв і Владислав Сіренко. З ким із них було найцікавіше та найцінніше тренуватися?
– З кожним я отримав безцінний досвід, який мені допомагає у кар’єрі. Але найціннішим є досвід із Владом Сіренком. Під час тренувальних таборів з Владом я був повністю занурений в тренувальний процес і бачив усі залаштунки. Також його табори проходять на високому рівні, можливо, навіть краще в деяких аспектах, ніж у топових боксерів.

– Що вам запам'яталося з досвіду роботи з цими боксерами? Можливо, якісь незвичайні методики тренувань або якісь ритуали, традиції і так далі?
– Кубрат Пулєв був весь час привітним і гарно ставився до нас, висловлював свою підтримку до українського народу.

Хргович – також хороша людина, але в спарингах нікого не шкодував, працював на 100% . Дивно було, що він працював у маленьких і тоненьких рукавичках, а спаринг-партнери були, навпаки, у великих. Брієдіс взагалі не спілкувався зі спаринг-партнерами. Не дозволяв тренуватися в дні, коли немає спарингів і працював дуже брудно під час самого спарингу. Застосовував усі можливі брудні прийоми: удари по потилиці, нижче пояса, удари ліктями. Одним словом, не найбільш приємний досвід від перебування в його тренувальному таборі.

З Владом Сіренком склалися теплі стосунки. Він мене підтримував і підтримує під час моєї карʼєри порадами і своїм досвідом. Я це дуже ціную.

– Які сильні якості можете виділити у кожного з цих боксерів?
– Пулев – це таймінг. Хргович – потужність. Брієдіс – швидкість і темп. Сіренко – сила і витриманість.

– З ким із них у майбутньому тобі було б цікаво провести поєдинок?
– Готовий виходити в ринг із кожним із них. Не боюсь викликів.

– Які цілі ставите для себе в аматорському та професійному боксі на наступний рік?
– Планую проводити якомога більше якісних поєдинків, за рахунок чого підніматися в рейтингу і наближатися до основної мети – поєдинку за чемпіонський пояс.

Олександр ЛЕВЧЕНКО

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»