Футбол

Нове львівське дербі. Карпати з мінімальним рахунком обіграли Рух

ФК Рух

Головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов після гостьової нічиї з «Олександрією» вирішив не робити ротацій у стартовому складі своїх підопічних. У складі ж «Карпат» Владислав Лупашко після домашньої нічиї з «Інгульцем» зробив одну кадрову зміну. Замість Шаха у гру вступив Стеніо.

Господарі поля активніше розпочали гру, в дебюті якої Сич зробив дві флангові передачі, але ніхто з партнерів не зумів ними скористатися. Перший же удар в рамку воріт нанесли гості зусиллями Бруніньйо, але Ледвій був на місці. Згодом воротар «Руха» після дальнього удару Адамюка перевів м’яч на кутовий.

Ще один небезпечний момент біля воріт рухівців виник після удару Очеретька, але м’яч влучив у спину Бруніньйо. Згодом обмінялися дальніми ударами Сич і Мірошниченко, але обидва воротарі ліквідували загрози. Забракло влучності і удару головою Климчука. В середині тайму «Карпати» зусиллями Ігора Невеса заробили штрафний, але Альварес пробив поруч зі штангою воріт.

Під кінець тайму «Карпати» таки змінили нулі на табло «Арени Львів». Мірошниченко зі штрафного зробив навісну передачу з правого краю, і Жан Педросо головою влучно пробив впритул зі стійкою, забивши свій перший гол в УПЛ (у 5-й грі). При цьому перервалася домашня «суха» клубна рекордна серія «жовто-чорних», яка тривала 327 хвилин. Згодом після зіткнення двох капітанів команд Мірошниченка та Климчука відбулася масова штовханина гравців, яка завершилася жовтими картками для обох футболістів.

На початку другого тайму в складі «Руха» відбулася заміна і вперше з початку чемпіонату був задіяний Пастух. Одна з атак рухівців правим краєм завершилася небезпечною передачею Карабіна, але ніхто з партнерів не дотягнувся до м’яча. Згодом відзначимо також першу з початку сезону появу на полі Сапуги.

Тим часом «Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника. І збільшити рахунок міг Стеніо, але після пасу Бруніньйо він влучив у сітку, але з іншого боку воріт. Намагався дальнім ударом завершити атаку господарів і Квасниця, але після рикошету м’яч потрапив до рук Кемкіна. Гольовий момент виник після дальнього удару Романа, коли м’яч від рук воротаря влучив у штангу воріт гостей.

Гравці «Руха» активно намагалися уникнути поразки і таку нагоду мав Квасниця, який при добиванні пробив вище воріт. Згодом «Карпати» та «Рух» провели заміни і вперше в сезоні були задіяні Векляк та Плюман. Підопічні Віталія Пономарьова збільшували натиск на ворота суперника, але надійно діяв на останньому рубежі Кемкін.

Арбітр компенсував 5 хвилин, проте рахунок матчу так і не змінився. В підсумку лік ігор нового львівського дербі розпочався з перемоги «Карпат». При цьому завершилася нічийна клубна рекордна серія «Руху», яка тривала чемпіонаті 4 гри.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Рух» – «Карпати» – 0:1

Гол: Жан Педросо (43)

Попередження: Климчук (45+1) – Мірошниченко (45+1), Шах (66)

«Рух»: Ледвій, Холод, Дідик, Сич, Роман, Підгурський (Сапуга, 59), Притула (Пастух, 53), Федор, Карабін (Плюман, 79), Климчук (Квасниця, 59), Краснопір

«Карпати»: Кемкін, Адамюк (Векляк, 81), Жан Педросо, Бабогло, Мірошніченко, Альварес, Бруніньйо (Шах, 62), Чачуа, Очеретько (Підлепенець, 62), Стеніо, Іґор Невес (Устименко, 76)

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

Наші оцінки:

Заміни «Руха»: Пастух – 6,0; Квасниця – 5,5; Сапуга – 5,5; Плюман – б/о.

Заміни «Карпат»: Шах – 5,5; Підлепенець – 5,5; Устименко – б/о; Векляк – б/о.

По материалам

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»