Футбол

Мінімум Шахтаря, максимум Динамо, гаряче львівське дербі

«Шахтар» здобув три очки у грі проти «Колоса», хоча гра у підопічних Пушича вийшла непереконливою. А ось «Динамо» вдосталь покуражилося у поєдинку проти «Оболоні». Продовжують йти без поразок «Олександрія», яка обіграла «Ворсклу», та «Полісся», що зіграло внічию з «Лівим берегом». Юрій Вернидуб на чолі «Кривбасу» здолав свою колишню команду – «Зорю». У львівському дербі «Карпати» переграли «Рух».

Автоголи туру

Єдиний м'яч у поєдинку «Колос» — «Шахтар», який приніс перемогу чинному чемпіону, футболісти ковалівської команди забили у свої ворота. Після стрімкої контратаки Судаков протягнув м'яч від центру поля до чужого штрафного майданчика, відпасував на Зубкова, той повертав м'яч Георгію, але не повернув. Перешкодою став захисник господарів Красничі, який, намагаючись вибити м'яч за межі поля, зрізав його в дальній кут воріт.

Допоміг відзначитись супернику й захисник «Вереса» Морозко, який зрізав у свої ворота передачу від Петряка. Але на щастя Євгена, його команда не програла «Чорноморцю»: нічия 1:1.

ВАР туру

«Шахтар» мав усі шанси знову втратити очки, коли на останніх хвилинах зустрічі проти «Колоса» пропустив гол (м'яч у свої ворота зрізав Конопля). Однак до того моменту, коли м'яч перетнув лінію воріт Різника, судді ВАР зафіксували порушення правил в атаці. Дієго рукою зачепив обличчя Педріньйо, суддя в полі Деревінський спочатку ніяк не відреагував на той момент. А відреагував лише після того, як м'яч опинився у воротах «гірників». Арбітр побіг дивитися «телевізор», і на підставі переглянутого скасував взяття воріт чемпіона.

Передача туру

Після такої передачі простіше забити, ніж промазати. На 57-й хвилині матчу проти «Ворскли» захисник «Олександрії» Кравченко з правого флангу зробив націлений навіс у воротарську площу, звідки Бєляєв кивком голови переправив м'яч у ближній кут воріт Ісенка.

Розгром туру

Лідер чемпіонату – «Динамо» – не зазнав жодних проблем у грі проти одного з аутсайдерів – «Оболоні». Вже у першому таймі підопічні Шовковського вели 3:0. А коли на початку другого тайму вони забили четвертий гол, стало очевидним, що розгрому «пивоварам» не уникнути. Так воно і сталося. Підопічні Шищенка пропустили аж п'ять м'ячів. Щоправда, не сухих. На один гол вони награли. Але забили його за допомогою «самострілу» опонентів.

Тенденція туру

Після того, як центрбек «Динамо» Михавко забив перший м'яч за першу команду «Динамо» (у грі проти «Лівого берега»), Тарас далі відзначається винятково автоголами. Спочатку він вразив свої ворота у матчі проти «Кривбасу», потім – молодіжної збірної України у поєдинку проти Англії, і ось черговий подарунок супернику – м'яч у свої ворота у грі проти «Оболоні».

Пояснення туру

Після невиразної гри «Полісся» у матчі проти «Лівого берега» головний тренер житомирської команди Імад Ашур дав оцінку грі своїм підопічним. Вийшло як завжди абстрактно і витіювато: «Очікування сьогодні були більші, хоча ми не любимо грати з цим словом. Є певні закони, правила гри у футбол, вимоги гри у футбол, вони стосуються простору, що його суперник закриває і того, що він нам надає. Ці речі ми повинні розуміти та приймати як те, що перекриває наші бажання так, як ми хочемо, приймати рішення, не оцінивши ситуації тощо. У ці моменти ми страждатимемо, тому що низький, компактний блок (хоча ми знали, що так буде) ми не зможемо розкривати, якщо не шукатимемо простір, який нам звільняється. Швидше за все, це буде ширина і якщо ми не будемо туди інтенсивно доставляти м'яч, якщо не готуватимемося до втрати, якщо ми не розтягнемо суперника за перші хвилини 4, 5 або 6 разів, до того ж обов'язково із загостренням. Якщо ми виходитимемо з думки, що ми ці речі непогано робили, в якийсь момент покращили і тепер це стане даниною і працюватиме далі – буде реальність, з якої ми виходитимемо з таким настроєм».

Пенальті туру

Як не потрібно пробивати удари з одинадцятиметрової позначки, і водночас як треба при цьому діяти голкіперам – наочний приклад з першого тайму матчу ЛНЗ – «Інгулець». Спочатку господарі поля отримали право на пенальті, проте Нонікашвілі не зміг переграти Паламарчука. У свою чергу гості теж отримали право на пенальті. Але й цього разу голкіпер опинився на висоті: Мельничук не переграв Кучеренка.

Дубль туру

Коли два м'ячі в одній грі забиває форвард, як це зробив Ванат у поєдинку проти «Оболоні», то цей факт сприймається як належне. А ось коли два голи в одній зустрічі забиває півзахисник, причому швидше руйнівного плану, ніж атакуючого, то це вже справжня подія. Справжньою подією у матчі проти «Інгульця» відзначився гравець ЛНЗ Путря. Його вдала гра на підборі й визначила переможця матчу. Це перші м'ячі Іллі за ЛНЗ.

Одкровення туру

Після матчу проти «Кривбасу» форвард «Зорі» Будківський визнав, що його команда програла закономірно. За словами Пилипа, «програли заслужено, тому що у нас нічого не виходило, моментів було дуже мало».

ФК Карпати

Львівське дербі винесли на останній ігровий день туру. На «Арені Львів» зустрілися «Рух» та «Карпати». Ці команди зіграли вперше на офіційному рівні. Незважаючи на статус номінального господаря матчу, «Рух» зіграв, ніби в гостях. Ініціативою більше володіла «біло-зелена» команда. Вона ж створила і більше небезпечних моментів. І один із них реалізувала: наприкінці першого тайму відзначився Жан Педросо, використавши передачу Мірошниченка. Надалі обидві команди прагнули змінити рахунок на табло, але він так і залишився незмінним.

Сутичка туру

На фініші першого тайму матчу «Рух» – «Карпати» між футболістами відбулася сутичка. Мірошниченко порушив правила у боротьбі проти Климчука, і постраждалий дуже емоційно відреагував, відштовхнувши свого опонента. А далі до локального інциденту долучилися й інші гравці. І він перестав бути локальним. «Пожежу» довелося гасити судді Афанасьєву. Обійшлося без вилучень, але Мірошниченко та Климчук свої «гірчичники» отримали.

Символічна збірна туру

По материалам

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»