Баскетбол

Динамо Сассарі – Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

fiba.basketball

Поєдинок «Динамо Сассарі» – «Дніпро» відбудеться у вівторок, 22 жовтня, в Італії. Початок зустрічі о 21:30 за київським часом.

«Дніпро» продовжує свою прискорену програму виступів у Кубку Європи ФІБА і після нещодавніх двох спарених матчів у Португалії підопічні Володимира Коваля цього тижня також двічі за три дні зіграють проти італійського «Динамо Сассарі», який на папері є найсильнішою командою в нашому квартеті.

Читайте також: Динамо Сассарі – Дніпро. Кубок Європи. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Клуб із Сардинії було засновано в 1960 році і дуже довгий час він провів у нижчих дивізіонах італійського баскетболу. Проте все змінилося в десятих роках нинішнього сторіччя. Вигравши Серію В у сезоні 2009/2010, «Динамо Сассарі» завоював право зіграти в еліті італійського баскетболу і, отримавши солідну фінансову підтримку від розширеного пула спонсорів, одразу посів підсумкове шосте місце. З того часу суперник «Дніпра» вже не випадав із числа якщо не грандів, то як мінімум міцних середняків місцевого баскетболу. Так, були у команди і провальні сезони, як, наприклад, ігровий рік 2017/2018, коли біло-блакитні посіли підсумкове десяте місце, але успішних чемпіонатів на рахунку італійських динамівців набагато більше. Квінтесенцією їхніх успіхів став сезон 2014/2015, коли «Динамо Сассарі» єдиний раз у своїй історії став чемпіоном Італії. Також на рахунку клубу два Кубки своєї країни (2014,2015) та два Суперкубки Італії (2014, 2019).

Успішні виступи у внутрішній першості дозволили супернику «Дніпра» стати регулярним учасником єврокубків. Італійські динамівці навіть встигли засвітитися в Євролізі, щоправда, виступили вони в ній невдало. За два роки у найсильнішому клубному турнірі Європи (розіграші 2014/2015 та 2015/2016) «Динамо Сассарі» провів двадцять матчів, з яких виграв лише один. Втім, без успіхів на міжнародному рівні клуб не залишився. У сезоні 2018/2019 італійська команда взяла Кубок Європи ФІБА. Крім цього, на рахунку колективу низка виступів у Лізі чемпіонів ФІБА, найкращим з яких став сезон 2016/2017, коли біло-блакитні дійшли до чвертьфіналу турніру.

Цьогорічний сезон італійський колектив розпочав неоднозначно. З одного боку, команда здобула лише одну перемогу в чотирьох стартових турах Серії А і зараз займає в турнірній таблиці чотирнадцяте місце, перебуваючи на межі зони вильоту, а ще раніше не змогла пройти кваліфікацію Ліги чемпіонів ФІБА. Але з іншого, «Динамо Сассарі» очолює групу D Кубка Європи ФІБА, здобувши дві перемоги в двох матчах. Подолані були португальський «Спортінг» – 82:69 (на виїзді) та польський «Анвіл» – 69:66 на домашньому паркеті.

У ростері «Динамо Сассарі» присутні шестеро легіонерів, троє з яких представляють США та по одному баскетболісту грають під прапорами Литви, Польщі та Боснії. Капітаном команди є досвідчений литовський форвард Еймантас Бенджюс, котрий проводить у клубі вже четвертий сезон. На старті сезону в італійському колективі важко виділити одного-двох баскетболістів. Лідерські функції від матчу до матчу беруть на себе досвідчений поляк Міхал Соколовскі, американські захисники Джастін Біббінс та Браян Фоббс, вже згаданий вище литовець Бенджюс. Італійські гравці в «Динамо Сассарі» більшою мірою перебувають на другорядних ролях.

«Дніпро» минулого тижня провів два дуже непогані матчі в Португалії проти «Спортінга», зумівши привезти з Піренеїв одну перемогу. Із негативу однозначно варто виділити травму Олександра Тарасенка. У другому матчі проти португальців форвард залишив зал на ношах і його участь в сьогоднішньому поєдинку під дуже великим питанням.

Втім, з Тарасенком або без нього, «Дніпро» буде явним аутсайдером у цьому поєдинку. Рівень двох колективів на сьогодні кардинально відрізняється і досягти позитивного результату в Італії підопічним Володимира Коваля буде максимально складно. Втім, такі матчі українському клубу також потрібні, адже лише в боротьбі з сильними суперниками по-справжньому зростає загальний рівень команди.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

  1. Динамо Сассарі

2

2

0

151:135

+16

4

  1. Спортінг

3

1

2

207:217

-10

4

  1. Дніпро

3

1

2

206:252

-46

4

  1. Анвіл

2

1

1

180:140

+40

3

22 жовтня

«Динамо Сассарі» (Італія) – «Дніпро» (Україна)

23 жовтня

«Анвіл» (Польща) – «Спортінг» (Португалія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Динамо Сассарі»

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»