Футбол

Динамо – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

ФК Динамо

27 жовтня о 18.00 на стадіоні «Динамо» відбудеться головний матч вітчизняного півсезону: чинний віце-чемпіон («Динамо») прийме чинного чемпіона («Шахтар»).

Динамо

До всеукраїнського дербі «Динамо» підходить однозначним фаворитом. Лідером і з погляду турнірного становища, і з погляду гри.

Після дев'яти зіграних поєдинків в активі команди Олександра Шовковського вісім перемог та лише одна нічия. І перший рядок у турнірній таблиці.

Після хорошої літньої трансферної кампанії, унаслідок якої помітно зросла конкуренція за місце в основі (головний тренер динамівського колективу отримав практично по два рівноцінні футболісти на кожну позицію), «біло-сині» очікувано не помічають суперників за внутрішньою ареною.

До очної зустрічі із «Шахтарем» підопічні Шовковського мали відчутні проблеми лише в одному поєдинку – нічийному проти «Руха». Тоді динамівська атака виглядала досить блякло.

Але той матч можна вважати винятком із правил, бо в решті поєдинків «біло-сині» без особливих візуальних проблем доводили свою ігрову перевагу.

Впевнений старт «Динамо» у чемпіонаті країни викликаний ще й тим, що київська команда форсувала форму на початок сезону, оскільки їй потрібно було рано дебютувати на євроарені.

Однак, незважаючи на раннє форсування форми, надалі «Динамо» вдалося уникнути функціональних провалів. Принаймні, в УПЛ. Вдалося уникнути не в останню чергу через ротацію складу.

У попередньому турі внутрішньої першості «Динамо» без особливого напруження розгромило «Оболонь» — 5:1. Причому всі голи в тому поєдинку були забиті «біло-синіми» (Михавко поцілив у власні ворота).

Напередодні поєдинку проти «гірників» динамівці провели черговий матч у Лізі Європи. Виїзним опонентом команди Шовковського була «Рома».

Тренер «біло-синіх» у римському поєдинку вдався до серйозної ротації складу. Фактично, тренер «Динамо» на гру проти команди Артема Довбика виставив напіврезервний склад.

Таким чином Шовковський продемонстрував, що жертвує поєдинком ЛЄ заради принципового матчу проти «Шахтаря».

Проте, навіть експериментальний склад «Динамо» мав шанси забити свій перший гол у нинішній Лізі Європи. Але не вдалось. Підвела майстерність. У «Динамо» досі у цьому турнірі нуль забитих м'ячів та стільки ж очок.

Олександр Шовковський, головний тренер «Динамо»:

– Ні Ярмоленко, ні Піхальонок із «Шахтарем» не зіграють, потрібно не лише відновитися, а й набрати форму. Надалі сподіваємося на їхнє швидке повернення.

Шахтар

Перед матчем проти «Динамо» чемпіон країни здійснив виснажливий вояж до Лондона на матч третього туру основного раунду Ліги чемпіонів.

На «Емірейтс» підопічні Марино Пушича зіграли з «Арсеналом». І поступилися 0:1.

На відміну від попереднього поєдинку у ЛЧ – проти «Аталанти» – у грі проти віце-чемпіона Англії чемпіон України не виглядав статистом. Проте ні на турнірні бали, ні на забиті м'ячі не напрацював.

Хоча Пушич і залишився задоволеним грою своїх підопічних у матчі проти команди Артети.

А в останньому наразі поєдинку внутрішнього календаря «помаранчево-чорні» зіграли на виїзді проти «Колоса». І вимучили перемогу завдяки «самострілу» суперника.

Після дев'яти зіграних матчів «Шахтар» посідає лише четверте місце в турнірній таблиці, відстаючи від «Динамо», що йде першим, на шість очок.

Гру «гірників» у чемпіонаті країни інакше, ніж нестабільною, і не назвеш. У дебютному турі донеччани громлять на виїзді «Ворсклу», а наступного ігрового дня без шансів поступаються «Поліссю». Далі ледь вимучують перемогу над дебютантом УПЛ «Лівим берегом», а потім поступаються «Олександрії».

Далі донецькі «гойдалки» продовжуються. «Шахтар» громить «Карпати» та «Оболонь», але потім грає внічию проти «Вереса».

Очевидно, що на гру команди серйозно впливають важкі матчі та ще важча логістика на євроарені. Але водночас очевидним є те, що «Шахтар» зараз не прогресує.

Схоже, Марино Пушич ще минулого сезону вичерпав усі свої креативні ідеї.

Марино Пушич, головний тренер «Шахтаря»:

– Дербі – завжди особлива гра. Ми вже протистояли їм двічі. Люди думають, що це вирішальна гра: якщо вони здобудуть перемогу, то матимуть дев'ять очок переваги, якщо ми, то отримаємо лише три. Це справді дуже важливий поєдинок, проте все ще не вирішальний – ще зарано. Їм також треба увійти до цього ритму. Буде цікава гра.

Історія протистоянь

Суперники провели між собою незліченну кількість матчів. Причому не лише у змаганнях незалежного чемпіонату, а й у першостях СРСР і навіть у єврокубках.

Якщо говорити винятково про матчі УПЛ, то наразі суперники зіграли 72 поєдинки. Поки що незначна перевага на боці «гірників»: 28 перемог проти 25 динамівських вікторій. Інші матчі (19) завершилися внічию.

Різниця забитих та пропущених м'ячів поки що теж на користь «помаранчево-чорних» – 88:84.

Прогноз

Про це не говорить лише лінивий: у разі перемоги над заклятим суперником, «Динамо» збільшує свій відрив від опонента на дев'ять очок. І таким чином стає майже недосяжним.

Велика частка істини в такому твердженні є. Більше того, не виключено, що у разі поразки «Шахтаря» головний тренер команди Марино Пушич буде змушений піти у відставку.

Через участь серед тижня команд у єврокубках склалася така ситуація, що «Шахтар» отримав на два «зайві» дні більше для підготовки до Класичного. Можна не сумніватися, що «гірники» намагатимуться максимально використати цей гандикап.

У свою чергу тренер динамівців Шовковський задіяв резервний склад у матчі проти «Роми», тому умовна основа не повинна мати функціональних проблем у матчі 27 жовтня.

Тим не менш, бачиться, що «Шахтар» буде свіжішим за свого опонента. Але чи буде кращим за грою – у цьому є причини сумніватися.

Враховуючи всі плюси та мінуси суперників, ризикнемо припустити, що матч завершиться внічию.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Михавко, Попов, Дубінчак, Бражко, Шапаренко, Кабаєв, Волошин, Буяльський, Ванат

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Педрінью, Криськів, Бондаренко, Судаков, Зубков, Невертон, Сікан.

Прогноз Sport.ua Динамо Київ 27 жовтня 2024
18:00
Шахтар Донецьк Нічия 3.40 Зробити ставку

По материалам

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»