Бокс

Кеттеролл – чемпіон. Прогрейсу не вистачило свіжості

Getty Images/Global Images Ukraine

26 жовтня у Манчестері, Велика Британія, відбувся поєдинок між місцевим боксером Джеком Кеттероллом (30-1, 13 КО) та американським колишнім чемпіоном світу Реджисом Прогрейсом (29-3, 24 КО). На кону стояв пояс WBO International у напівсередній ваговій категорії.

Очевидно, що Едді Хірн привіз Прогрейса на забій. Просто, щоб подарувати своєму такому бажаному чемпіону ще одне важливе ім’я в рекорд.

Хірн покладав великі надії на Кеттеролла. І поки вони виправдовують себе.

Джек Кеттеролл – боксер, якого вкрай активно просуває Едді Хірн. Вкрай активно – бо сам Кеттеролл не є взірцем цікавості для фанатів. Він хороший боксер, цікавий хлопець. Він навіть конфліктує з топами, робить гучні заяви. Але воно не працює так, як хотілось би організаторам.

Немає довкола нього нічого такого, що б цікавило фанатів. Як довкола Теофімо Лопеса. Чи інших чемпіонів цієї ж категорії. Тому Хірну доводиться докладати зусиль.
Цього разу він привіз Реджиса Прогрейса у Велику Британію – щоб Джек мав ще одне важливе ім’я в рекорді. До цього він все ж здобув ім’я Джоша Тейлора, а тепер мав отримати ще й одного з головних опонентів Тейлора.

Джош і Реджис бились ще у фіналі Боксерської суперсерії. Поєдинок вийшов прекрасним. Вони завзято лупили один одного протягом дванадцяти раундів. Тейлор поїхав додому з величезною гематомою та перемогою. А Реджис програв у дуже близькому поєдинку вперше в кар’єрі.

Їхній реванш був актуальним, але так і не стався. Хоча всі хотіли цього особливо сильно, коли Тейлор мав статус абсолютного чемпіона світу. Натомість Джош зустрівся із Джеком Кеттероллом, і той все зламав. Тейлор ледь-ледь пройшов обов’язкового претендента, потім втратив титули один за одним. А останній програв у поєдинку проти Теофімо Лопеса.

Реванш Тейлора та Кеттеролла чекали не так, як другий бій проти Прогрейса. Але визнавали, що Джек програв спірно, тому треба було зрозуміти, чи це прорив Кеттеролла, що не відбувся, чи це кінець Тейлора.

В реванші виявилось, що і те, і те, Джош втратив стару форму і навряд в неї повернеться. А Кеттеролл виходить на пік, тож у реванші переміг доволі спокійно. Скільки би Боб Арум не розповідав у ринзі про зворотнє.

Поєдинок проти Прогрейса мав стати підтвердженням статусу Кеттеролла. Але не все так просто. Реджис, звичайно, провів поганий 2023 рік, в якому упустив титул. Але чи втратив він форму так само, як Тейлор, було під питанням. Поєдинок проти Джека мав показати ще й це – чи варто списувати американця, чи він знову може стати чемпіоном.

І загалом, можна зупинитись на якомусь середньому підсумку. Звичайно, Реджису не кінець. Але очевидно, що він вже більше ніколи не битиметься на тому ж рівні, що раніше.

Поєдинок проти Кеттеролла був найкращим для Прогрейса за останній рік. Зорріллья та Хейні створили набагато більше проблем для американця. Тут же він добре стартував. Намагався тиснути суперника та ловити його на помилках. Відправив британця в нокдаун. Нічого серйозного, але сам факт.

Проте питання, на скільки часу вистачить Реджиса, було актуальним, і приблизно після середини бою ми отримали на нього відповідь. Чого у Кеттеролла не забрати – так це стабільної витривалості. Британець дуже добре тримає темп протягом усього поєдинку.

А ще, його активності на ногах вистачило, щоб багато разів дати супернику промахнутись. Прогрейс іноді настільки завалювався за ударами, що буквально падав на бік.

Кеттеролл взяв своє темпом, спокійною головою і точністю. Відправив суперника у нокдауни у відповідь, не давав відпочивати, ловив на швидкості – її теж критично не вистачало Реджису Прогрейсу. Загалом, показав, що зараз він просто кращий, як боксер, ніж американець.

Рішення суддів справедливе. Прогрейс виклався на всю і показав свій максимум. Але теперішнього американця не вистачає, щоб перемогти боксера рівня Кеттеролла. А сила удару — ніщо, якщо не вистачає швидкості, щоб донести удар. 116-109, 117-108 та знову 116-109 – перемога британця.

Що тепер?

Прогрейсу треба вирішити, чи хоче він взагалі продовжувати кар’єру. Дві поразки поспіль, в яких шансів було небагато. Швидкості не вистачає. На старих навичках ще трошки вивозить, щоб не програвати тотально, але чи саме цього хоче Реджис?

Кеттеролл – чемпіон WBO International. Можна йти за чемпіоном. У цій категорії та за цією версією пояс має Теофімо Лопес.

Американець все ніяк не знайде собі промоутера. То мириться з Бобом Арумом та перепідписує контракт. То вже вимагає відпустити його і збирається битись у шоу Канело. Все заплутано, але, якщо він буде з Канело, домовитись має вийти – промоутер Кеттеролла Едді Хірн має хороші стосунки з Саулем і його командою.

Можна спробувати отримати титульний бій проти Ліама Паро – ще одного клієнта Хірна. Там Джек третій у рейтингу, і в теорії, чемпіон може обрати його для поєдинку. Так що варіантів у британця купа.

Враховуючи, що це один з небагатьох чемпіонів Хірна, які його цього року не підвели, Едді точно увімкнеться в організацію поєдинку вже за повноцінне чемпіонство.

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»