Гандбол

Повз чемпіонат світу. Збірна України знову поступилася Естонії

ФГУ

Після програного першого матчу українцям для виходу далі в наступний етап відбору треба було або перемагати з різницею в мінімум чотири м'ячі, або з різницею в три м'ячі і сподіватися на воротарів у серії пенальті.

Проте з перших хвилин стало зрозуміло, що буде важко. Відразу встановилася різниця в мінус три очки, яку героїчно вдалося ліквідувати тільки на кінець першого тайму. Розривали український захист досвідчені Тоом і Яанімаа, а в «синьо-жовтих» гравців з таким досвідом просто не було.

Після першого тайму, який закінчився з рахунком 18:18, були ще сподівання, але вони відразу знову почали танути. Тоом робив із захистом, що хотів, постійно збираючи на себе суперників і віддаючи результативні передачі партнерам. Як показала гра, якби вона дійшла до серії пенальті, хтозна, чи вдалося б її виграти, адже воротарі Чудінов і В'юнник практично зовсім не рятували, періодично пропускаючи і зовсім нескладні дальні кидки.

ФГУ

Коли за хвилин десять до кінця стала різниця мінус п'ять, все стало ясно. Гравцям теж передався цей настрій, вони атакували вже по інерції, а естонці солідно і впевнено довели матч до перемоги.

33:41 – естонці змагатимуться далі, для України відбір на чемпіонату світу завершений. Кращими в складах команд за версією організаторів стали Осадчий і Тоом.

Кваліфікація ЧС-2025. I етап. Другий матч (перший матч 29:32).

Україна – Естонія – 33:41

Україна: Чудинов, Котюк, Литвиненко, Близнюк, Савчук, Касай, Турченко, Редькін, Процюк, Панченко, Мельник, Онуфрієнко, Рагозін, Черкащенко, Осадчий, Сірик

Естонія: Віїткар, Яанімаа, Пріскус, Конт, Тоом, Кокс, Сеерманн, Ребане, Роосна, Партельсон, Варік, Варул, Соїкка, Моргенсон, Тіммо, Отс

«Alytaus Arena» (Алітус, Литва)

За матеріалами

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»